Henkilötarina: Patruuna

Tiedättekö, että minä olin yksi Euroopan suurimmista virtuaalilaitteiden valmistajista? Meidän tehtaat olivat lähes täysautomatisoituja, kourallinen ihmisiä katsoi päältä kun tehtaat sylkivät tuotteita yötä päivää. Rahan tuloa ei suorastaan voinut estää. Kulut olivat minimissä ja robottien ja tietokonejärjestelmien hinta äkkiä kuoletettu. – No, sitä iloa ei sitten kestänyt kovin pitkään.

En minä sillä, kyllä minä vieläkin toimeen tulen, ja hyvin. Ajat ovat kuitenkin selkeästi muuttuneet aivan lyhyessä ajassa. Ei kukaan enää laitteista mitään maksa, ne ovat vain halpoja alustoja. Alussa ihmisten mieltymyksiin pystyi vielä vastaamaan ostamalla uusia yksittäisiä innovaatioita ja tuomalla niitä osaksi tuotantoa. Tämä tiesi tietysti lisäinvestointeja, mutta kun kauppa kävi, niin mikäs siinä oli investoidessa. Mutta kyllä nykyään ovat ajat erit, kaiken pitää olla yhä enemmän juuri omaan elämään ja ajatusmaailmaan sopivaa, tai toimia alustana jollekin joka räätälöidään itselle sopivaksi.

Ei kukaan enää laitteista mitään maksa, ne ovat vain halpoja alustoja.

Niin että, kyllä se on nykyään niin, että nämä uudenlaiset kehittäjäyhteisöt ja nikkaroijat, ne sen bisneksen keräävät. Harva uhraa hirveästi rahaa standardilaitteisiin, kun voi saada personoidun ratkaisun joltain asiaan perehtyneeltä kehitystiimiltä alta aikayksikön, ja joku nikkaroija virittelee muutamalla lisäkomponentilla tarvittavan järjestelmän lähes mistä tahansa nykyisestä alustasta, vaikka älykkäästä jääkaapista.

Ai mitäkö nyt aion tehdä? Tehtaat tietysti pyörii vielä, vaikkakin vajaa teholla, mutta sen lisäksi ajattelin investoida vanhusten hyvinvoinnin parantamista pohtivaan verkostoon, se kun on alkanut kiinnostaa tässä iässä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s